Asiakkaiden kertomaa

Soita ja kysy lisää!

Joroisissa sijaitseva Rovelan Viljelmät otti Kassonen Poiminta-ohjelmiston käyttöön vuonna 2020. Ohjelmisto on sujuvoittanut tilan arkea ja papereiden pyörittämisen sijaan voidaan nyt keskittyä siihen mikä on tärkeintä, eli tilan liiketoiminnan pyörittämiseen.

Palkat maksuun muitta mutkitta

Joroisissa sijaitseva Rovelan Viljelmät otti Kassonen Poiminta-ohjelmiston käyttöön vuonna 2020. Ohjelmisto on sujuvoittanut tilan arkea ja papereiden pyörittämisen sijaan voidaan nyt keskittyä siihen mikä on tärkeintä, eli tilan liiketoiminnan pyörittämiseen. Rovelan Viljelmät on perhetila, joka aloitti toimintansa 80-luvun puolivälissä mansikan ja vadelman viljelyllä. Nykyisin pelloilla kasvatetaan myös mustaherukkaa, mikä mahdollistaa myöhäisenä lajikkeena työn ja tulovirtojen tasaisen jatkumisen syksyyn asti. Sesonkiaikana heinäkuun alusta syyskuulle yrityksellä on työntekijöitä useita kymmeniä. Yrittäjä Tuomas Koivistoinen kertoo, että tilan toiminnassa astuttiin iso askel nykyaikaan muutama vuosi sitten. “Otimme tuolloin Kassonen Poiminta-ohjelmiston käyttöön. Se on muuttanut toimintaamme sittemmin monella, erittäin positiivisella tavalla.”

Papereista bittiavaruuteen

Kuumimman sesongin aikaan Rovelan Viljelmillä työskentelee reilusti yli puolensataa työntekijää. Kun työntekijöitä on näin paljon, vaativat palkanlaskentaan ja palkanmaksuun liittyvät toimenpiteet paljon aikaa. Tämä oli haaste, johon haluttiin löytää toimintaa järkeistävä ratkaisu. “Poiminta-ohjelmiston avulla pystyy todella helposti laskemaan useamman kymmenen ihmisen palkat, vaikka kesken työpäivän ja muiden töiden ohella jos tilanne niin vaatii. Koska ohjelmisto on integroitu meillä käytössä olevaan palkanlaskentajärjestelmään, saadaan palkat työntekijöille maksuun nykyään muutamalla klikkauksella.”Palkanlaskennan ja palkkojen maksatuksen lisäksi myös tilan toiminnan seuranta on helpottunut Poiminnan käyttöönoton jälkeen. “Minulle on tärkeää olla jatkuvasti selvillä siitä, miten paljon kiloja pellolta nousee ja kuinka tilamme myynti reaaliajassa kehittyy. Nämä tiedot saan nykyään vaivattomasti selville ohjelmiston monipuolisten raportointiominaisuuksien ansiosta.”

Yksi Poiminta-ohjelmiston mukanaan tuomista hyödyistä on mahdollisuus seurata sadon kehitystä lohkokohtaisesti. Tämä on tärkeää esimerkiksi sadon laadunvalvonnassa. “Lohkokohtainen seuranta mahdollistaa erien hyvän jäljitettävyyden. Joskus, tosin erittäin harvoin, poimintaerä saattaa palautua meille takaisin. Ohjelmiston avulla saamme heti selville mistä lohkosta se on peräisin ja voimme ryhtyä selvittämään syytä laatupoikkeamaan.”

Poiminnan täsmäseuranta auttaa myös kehittämään tilan toimintaa. “Saan ohjelmiston kautta raportteja haluamaltani ajanjaksolta, päiväkohtaisesta seurannasta vuosiseurantaan. Tästä on suuresti hyötyä tilan toiminnan hienosäätämisessä koko ajan laadukkaampaan suuntaan.”

Rohkeasti kokeilemaan

Marjatilalla töitä tehdään suurelta osin aivan muualla kuin toimistossa ja siksi oman toiminnan digitalisoiminen voi tuntua monelle yrittäjälle aluksi vieraalta. Tuomas Koivistoinen haluaa kuitenkin kannustaa uuden opiskeluun, sillä siitä voi pian huomata hyötyvänsä monella tapaa. “Poiminta-ohjelmiston käyttöönotto oli meidän kokemuksemme mukaan erittäin helppoa. Käytön ensimetreillä saimme niin paljon opastusta kuin tarvitsimme ja hyvin pian pelot ohjelmiston hankalasta käytettävyydestä kaikkosivat. Ensimmäiset pari viikkoa käyttöönoton yhteydessä teimme varmuuden vuoksi kirjaukset myös perinteisellä menetelmällä. Kaikki toimi kuitenkin moitteettomasti, joten siirryimme pian kokonaan sähköisiin kirjauksiin.

Iso osa ohjelmiston toimivuutta on myös sen käyttöliittymä. “Poiminta-ohjelmistossa se on selkeä ja helppokäyttöinen.”

Niille, jotka haluavat keskittyä olennaiseen

Tuomas Koivistoinen sanoo, että Poiminta-ohjelmisto on varteenotettava työkalu kaikille sellaisille tiloille, joilla on useampia poimijoita töissä, oli kyse sitten tilaviljelystä tai vaikka metsämarjojen poiminnasta. “Mitä enemmän tilalla on työntekijöitä, sitä isomman siivun ajasta palkanlaskentaan ja palkanmaksuun liittyvät toimenpiteet vievät. Vaikka Poimintaa ei omalla tilalla olisikaan integroitu palkanlaskentaohjelmistoon, helpottavat siitä tulostettavat raportit joka tapauksessa palkanmaksua. Ne kun voi toimittaa suoraan ja oikeellisina palkanlaskijalle ilman ylimääräisiä kirjanpidon työvaiheita. Mielestäni näiden tehtävien suorittamiseen käsipelillä on ihan turha tuhlata aikaa, kun vaihtoehtona on hoitaa ne helposti ja tarvittaessa myös todella nopeasti.”

Joskus pieneltäkin kuulostavat asiat voivat olla niitä ratkaisevimpia. “Enää minun ei tarvitse mennä pellolle aamuviideltä katsomaan miten hommat siellä ovat lähtemässä käyntiin. Nyt saan nämä tiedot etäseurantana aamukahvipöytään reaaliajassa, ja kun menen pellolle tuntia-puoltatoista myöhemmin, tiedän jo valmiiksi missä mennään ja mitä sinä päivänä lähdetään myymään.”

Olemme Tampereella toimiva, kotimainen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut kehittämään ja tarjoamaan laadukkaita ohjelmistoja ja laitteita myynninohjaukseen.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme

Kassone Oy