Asiakkaiden kertomaa

Soita ja kysy lisää!

Alun perin Marja-Suomen Taimituotanto otti Poiminta-ohjelmiston käyttöön sen palkanlaskentaa sujuvoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Työkalu satokausien suunnitteluun

Marjakasvitaimien tuontiin, tuottamiseen ja viljelytarvikkeiden myyntiin erikoistunut Marja-Suomen Taimituotanto palvelee pääasiassa ammattiviljeliöitä. Oman liiketoiminnan ennakoimisen ja suunnittelun merkitys on B2B-bisneksessä toimivalle yritykselle erityisen tärkeää.

“Perustimme yrityksemme vuonna 1994”, Anneli Röppänen aloittaa. “Aivan aluksi toiminta-ajatuksemme oli keskittyä mansikantaimien maahantuontiin. Ne ovat edelleenkin pääartikkelimme, mutta rinnalle olemme ottaneet myös vadelman ja mustaherukan taimet sekä viljelytarvikkeiden myynnin. Nykyisin meillä on myös viljelytoimintaa 7 hehtaarin suuruisella tilallamme. Eniten viljelyssä on vadelmaa, mutta jonkin verran myös karhunvadelmaa ja mansikkaa.”

Suonenjoella toimiva Marja-Suomen Taimituotanto työllistää sesonkiaikana noin 100 työntekijää ja yrityksen hallinnollisen puolen pyörittäminen hoituu viiden henkilön tiimillä. Yritys palvelee ammattiasiakkaita ympäri Suomen.

Monipuolisia seurannan mahdollisuuksia

Alun perin Marja-Suomen Taimituotanto otti Poiminta-ohjelmiston käyttöön sen palkanlaskentaa sujuvoittavien ominaisuuksien vuoksi. Ohjelmistosta saa ulos vaivattomasti poimijakohtaiset kilot ja koska meillä Poiminta on integroitu käyttämäämme palkanlaskentajärjestelmään, tiedot myös siirtyvät sinne ilman erillistä käsityötä. Tämä tuo merkittävää ajansäästöä. Poimintakilojen reaaliaikainen seuranta helpottaa myös myynnin suunnittelua.”

Tilalla on otettu hyötykäyttöön muitakin Poiminta-ohjelmiston tärkeitä ominaisuuksia. Ohjelmisto on aivan erityisen toimiva työkalu lohkoviljelyn seurantaan. Taimien istutuksen yhteydessä jokaiselle lohkolle on määritelty poiminta-ajankohta. Ohjelmiston avulla on todella helppo seurata sitä, miten sato kehittyy, mihin sen satohuippu osuu ja milloin kausi alkaa hiipua.”

Satokehityksen lisäksi lohkokohtaisesta seurannasta on apua lohkojen kasvuolosuhteiden optimoimisessa. Esimerkiksi lannoituksen suunnittelu helpottuu, kun meillä on nyt käytössämme tietoa siitä, miten kultakin lohkolta marjaa nousee.”

Tärkeää on kyetä katsomaan myös tulevaisuuteen. Poiminta-ohjelmisto läpivalaisee meille koko viljelyalamme pintaa syvemmältä ja sen monipuoliset raportointiominaisuudet ovat meille työkaluja myös tulevaisuuden suunnitteluun. Lajikekohtaisia kiloja seuraamalla osaamme mukauttaa toimintaamme seuraavaa satokautta varten.”

Yhdessä kehittäen eteenpäin

Marja-Suomen Taimituotanto otti Poiminta-ohjelmiston käyttöönsä vuonna 2018 ja toden teolla sitä ryhdyttiin hyödyntämään seuraavana vuonna. Otti hetken omaksua ohjelmiston toimintaperiaatteet, mutta aina kun apua ja tukea tarvitsimme, sitä oli saatavilla. Ohjelmiston käyttöliittymä on kyllä hyvin yksinkertainen, eli sen ottaa haltuun aivan varmasti ilman vaikeuksia.”

Anneli Röppäsen mielestä hienoa Poiminta-ohjelmistossa on sen asiakaslähtöisyys. Tämä ohjelmisto on suunniteltu ja räätälöity alun perin juuri marjatilojen käyttöön. Se näkyy ohjelmiston toiminnallisuuksissa, joista on aidosti hyötyä tilan arjessa.

Myös ohjelmiston tuotekehitys on asiakaslähtöistä. Kassonella ollaan kiinnostuneita käyttökokemuksistani ja he ottavat palautetta mielellään vastaan.”

Marjatilojen lisäksi myös muille

Poiminta-ohjelmistosta voivat Anneli Röppäsen mielestä hyötyä kaikki sellaiset tilat, jotka tarvitsevat tietoa satonsa kehityksestä ja poimintamääristä. Näen, että heti kun toiminnan kokoluokka alkaa kasvaa, alkaa tila saada tämän ohjelmiston käytöstä hyötyä. Jos tilan tavoitteissa on kehittää ja laajentaa toimintaansa mahdollisimman ammattimaisesti ja todenmukaiseen tietoon pohjaten, on ohjelmisto siihen todella hyödyllinen työkalu. Ja mikä yritys ei näin haluaisi toimia? Me ainakin, ja siksi olemme hankintaamme todella tyytyväisiä.”

Olemme Tampereella toimiva, kotimainen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut kehittämään ja tarjoamaan laadukkaita ohjelmistoja ja laitteita myynninohjaukseen.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme

Kassone Oy