Asiakkaiden kertomaa

Soita ja kysy lisää!

Selinin marjatilalle asennettiin Kassone Poiminta-ohjelmisto keväällä 2019. Tässä Katin mietteitä hankinnasta!

Vähemmän virheitä, syvempää seurantaa

Selinin marjatilalla siirryttiin tuottavuuden seurannan älyaikaan keväällä 2019 Kassone Poiminta -ohjelmiston käyttöönoton myötä. Samalla myös urakkaperusteinen palkanmaksu helpottui huomattavasti, kun palkkalaskelmien muodostamisesta tuli ohjelmiston ansiosta automaattista.

Launosella Lopen kunnassa sijaitsevalla Selinin marjatilalla viljellään mansikkaa, hernettä, vadelmaa, varhaisperunaa, ohraa ja kauraa. Tänä päivänä 140 hehtaarin suuruiseksi kasvanut tila siirtyi sen nykyisille omistajille sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 1987. “Viljoja olemme viljelleet täällä aina ja vuonna 2009 laajensimme toimintaamme marjan viljelyyn”, tilan emäntä Kati Selin kertoo.

Kuten maatiloilla yleensä, toiminnan sesonkikausi sijoittuu kesän ja alkusyksyn kuukausille. “Tila pyörii sesongin ulkopuolella minun ja mieheni voimin. Kesätöissä meillä on parhaimpina aikoina ollut noin 60 kausityöntekijää.”

Vaivattomasti kohti tehokkaampaa toimintaa

Kati Selin kertoo, että tilalla on perinteisesti tehty urakkaperusteinen palkanlaskenta manuaalisesti. “Punnituskirjausten teko käsin on paitsi hidasta, myös työlästä. Myös virhemahdollisuus on käsinkirjauksissa aina olemassa. Halusimme tilanteeseen muutoksen ja niinpä ryhdyimme selvittämään, mitä vaihtoehtoja toiminnan tehostamiseen olisi.”

Kati Selin kuuli Kassone Poiminta -ohjelmistosta ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2019 marjanviljelijöiden koulutuspäivillä, joilla Kassonen Juha Ranta oli kertomassa ohjelmiston mahdollisuuksista. “Päätimme kokeilla, miten Kassone Poiminta voisi tehostaa tilamme toimintaa, ja otimme sen käyttöön kesäsesongin alla samana vuonna.”

Ohjelmiston käyttöönotto kävi Kati Selinin mukaan vaivattomasti. “Kassone kävi tekemässä tarvittavat asennukset ja käyttökoulutuksen meillä paikan päällä. Tähän meni kaikkinensa ehkä puoli päivää. Käyttöönoton jälkeen meidän ei ole tarvinnut Kassonen asiakastukeen turvautua, sillä ohjelmistoa on ollut vaivatonta ja helppoa käyttää.”

Hyödyt alkavat näkyä heti

Heti ohjelmiston käyttöönoton jälkeen sen hyödyt alkoivat tulla näkyviksi tilan käytännön toiminnassa. “Kun punnitusten kirjaaminen muuttui automaattiseksi, huomasimme sen heti prosessien sujuvoitumisena ja virhekirjausten määrän vähenemisenä. Poimijat ottivat ohjelmiston mielellään vastaan, sillä sen ansiosta jokainen poimittu kilo siirtyy nyt automaattisesti heidän palkkalaskelmiinsa. Ohjelmistossa on mahdollisuus tehdä poimijakohtaiset kirjaukset myös koppaperusteisesti, mutta me valitsimme kiloihin pohjautuvan vaihtoehdon. On tärkeää, että poimijat saavat palkkansa tismalleen sen mukaan, miten paljon ovat töitä tehneet.”

Varsinainen palkanmaksu helpottui ohjelman käyttöönoton myötä. “Kassone Poiminta -ohjelmasta on integraatiorajapinta Suonentieto-palkanlaskentaohjelmaan. Sieltä saamme nyt palkanmaksuraportit ulos ja palkat oikeellisina maksuun muutamalla klikkauksella. Tämä on säästänyt meiltä aivan valtavasti aikaa paperihommilta, mikä on tilan pyörittämisen kannalta oikein hyvä asia.”

Palkanmaksuominaisuuksien lisäksi Kati Selin kiittelee ohjelmiston raportointimahdollisuuksia. “Nyt saamme selville halutessamme vaikka päiväkohtaisesti tiedon siitä, miten mikäkin tilamme lohko on kyseisenä päivänä tuottanut. Myös poimijakohtaisia volyymeja pystytään ohjelmiston avulla seuraamaan tarkasti.”

Oivallisimmatkin ominaisuudet olisivat turhia, jos niiden käyttäminen olisi hankalaa. “Kassone Poiminta -ohjelmiston yksi parhaita puolia on sen helppotajuisuus. Jos ohjelman käytön opetteluun olisi mennyt paljon aikaa, luulenpa että sen kaikkien ominaisuuksien hyödyntäminenkin olisi saattanut jäädä. Nyt saimme ohjelmistosta koko sen potentiaalin irti heti siitä hetkestä, kun otimme sen käyttöön. Tästä olen erityisen iloinen.”

Kannattaisiko sinunkin?

Kati Selin on Kassone Poiminta -ohjelmistoon sen verran tyytyväinen, että uskaltaa suositella sitä muillekin. “Meillä on ohjelmiston käytöstä vasta yhden sesongin verran kokemusta. Kokemuksemme ovat kuitenkin tähän mennessä olleet niin myönteisiä, että kehotamme lämpimästi muitakin tilallisia kokeilemaan.”

Ohjelmistosta voivat Katin mukaan hyötyä sellaiset liikkeenharjoittajat, joiden toiminta perustuu tavalla tai toisella urakkapohjaiseen palkanmaksuun. “Me olemme hyödyntäneet ohjelmistoa herneen ja mansikan poiminnassa, mutta aivan hyvin se soveltuu myös kaikkeen muuhun painossa ja määrässä mitattavaan keräilyn ja poiminnan seurantaan.”

Maatilan pyörittäminen on työlästä ja tekemistä riittää yleensä aamusta iltaan. “On mukavaa, kun enää ei tarvitse käyttää aikaa toimistohommiin samassa mittakaavassa kuin aikaisemmin. Nyt niiltä vapautuvan ajan voi sen sijaan hyödyntää muihin tilan töihin. Olen tyytyväinen myös siihen, että tilan tuottavuuden seurantaan päästiin ohjelmiston ansiosta syvällisemmin käsiksi.”

Olemme Tampereella toimiva, kotimainen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut kehittämään ja tarjoamaan laadukkaita ohjelmistoja ja laitteita myynninohjaukseen.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme

Kassone Oy